Silje Sørland

Boston Beantown

Boston kalles Beantown fordi trofaste Puritanere som overholdt sabbaten ved ikke å jobbe eller lage mat på søndager, tilberedte gigantiske bønner med bakte bønner på lørdag, som ble holdt varme i gjennom hele helgen. Snart nok begynte besøkende å referere til Boston som “Beantown.

Boston er en av de eldste byene i USA og dermed en by med mye historie.
Grunnen til at vi dro til Boston i utgangspunktet var på grunn av en konsert med Dropkick Murphys, som er et keltisk punkband som kommer fra nettopp denne byen. Vi dro dit i mars og fikk oppleve St.Patricks Day Weekend som er veldig stort her, da det er mange irske etterkommere i Boston.

Vi bodde på Revere Hotel Boston Common. Et veldig bra hotel med ok pris. De har en flott Roof Top bar men den var dessverre stengt for sesongen. Baren inne i hotellet var meget bra, restauranten også. Men frokosten ville jeg styrt unna, da det var en meny med mest fritert mat og lite utvalg.

Det er en nydelig by og den er lett å navigere seg rundt i. Det går fint å gå til de fleste steder i sentrum, og det kollektive systemet er bra utbygd og lett å forstå.

Det finnes mange gamle og historiske hus. Acorn Street er den mest fotorgraferte gaten i USA og da måtte jo vi også innom der. Det er ikke lov å gå gjennom gaten, da de som bor der ikke ønsker å bli forstyrret.

Andre kjekke ting å se er New England Aquarium, Quincy Market, hvalsafari med katamaran, historisk spasertur på Freedom Trail og en tur innom Boston Public Garden med den kjekke skulpturen “Make Way for Duckklings”. Bronsestauene blir kledd opp i forskjellige klær alt etter hva som skjer og hvilken årstid det er. Da vi var der var krigen i Ukraina nettopp startet og endene hadde fått strikkeklær i fargene til det Ukraninske flagget.