Silje Sørland

Høst 🧡

Cozy autumn image

For mange mennesker er høsten en tid for refleksjon og introspeksjon. De kortere dagene og lengre nettene gir en mulighet til å senke farten og gjøre oversikt over livene våre, mens bladenes skiftende farger minner oss om alle tings skjønnhet og forgjengelighet. Det er også en tid for innhøsting, da mange avlinger blir samlet inn som forberedelse til de kommende vintermånedene..

Personlig er jeg veldig glad i høsten. Jeg liker når det blir kaldere og du kan kjenne at det har skjedd en endring i luften. Det blir mørkere om kveldene og vi tenner lys, fyrer i peisen og vi lager varmende gryteretter og kakao med krem.

Det er mye gøy en kan finne på, både innendørs og utendørs, i september. Fra Halloween til Pumpkin Spices Latte er det mye høsten har i vente for oss.

Når høsten nærmer seg, er det på tide å fylle på med høstaktiviteter, og september er en perfekt måned til å starte med det.
Les videre for noen koselige og morsomme høstlige ideer!

 • Besøk en gresskaråker
  Flere gartnerier og gårdsutsalg har gresskar til salgs og noen steder kan du gå ut på åkeren og velge ditt eget gresskar. De kan brukes til både dekorasjoner og til herlige supper og paier.
  Selvplukk.no kan du søke etter utsalgssteder for selvplukk av gresskar (og andre frukt og grønnsaker)
 • Levere eplene dine til eplepressing og få din helt egen eplemost. Plukk dine egne epler om du har hage eller spør en nabo hvor du ser at eplene ikke blir plukket. Mange blir bare glade om noen vil ta ned eplene deres, om de ikke har tid eller ork til å gjøre det selv. Du kan gjerne tilby dem en liter med eplemost i bytte?
 • Arranger en “Bonfire Night”
  Organiser en bålkveld med venner og familie for å markere høstens begynnelse. Stek marshmallows på pinne, lag S’mores, del historier og nyt den koselige atmosfæren som bare kan skapes av den oransje gløden fra bålet. Finn frem pledd og puter, saueskinn om du har, og nyt den kalde, klare luften og stjernehimmelen som er så nydelig på høsten.
 • Mestre en gresskaroppskrift
  Trekk frem din indre kokk og få deg selv til å mestre en gresskaroppskrift. Det kan være en pai, en drink eller en appetittvekkende suppe! De eneste to tingene du trenger å sørge for er: Den må ha gresskar i seg og bør godkjennes av en nær venn som ikke vil lyve for å skåne følelsene dine. 😉
 • Dra på sykkeltur
  Ta på gode klær, gjerne votter også om det er kaldt. Føl brisen i ansiktet når høstløvet faller rundt deg. og se hvordan sesongen forandrer landskapet. Vær imidlertid advart: Høstsykling kan ødelegge denne aktiviteten for deg for en annen sesong.
 • Dra på hyttetur på fjellet
  Hvis sommeren handler om lange ferier til strandområder, er høsten sesongen for helgeturer i skogen og på fjellet. Bestill en hytte for en helg for å slappe av og absorbere høststemningen og den vakre naturen. Du vil føle deg oppladet og uthvilt etter en avslappende helg med gode naturopplevelser.
 • Inviter til en brettspill-kveld
  Vær vert for en brettspillkveld og hold rikelig med popcorn, snacks og drinker klart for å holde gjestene fornøyde. Masse latter og godmodige stikk vil være garantert. Pass på så konkurranseinnstinktet ikke tar helt overhånd….!
 • Forbered en kurv med duftlys
  En kurv med duftlys er noe du kan forberede til høsten for å kose deg innendørs i de kalde høst- og vinterdagene. Duftlys er mine absolutte favoritt ting for egenpleie og for å skape gode vibber. Det er også en veldig fin gave å sette i sammen og gi som vertinnegave eller en liten oppmerksomhet til noen som trenger det.
 • Organiser klesskapet og dekorer hjemmet ditt for høstsesongen
  Med endringen i sesong, må vi legge bort sommerklærne for å gjøre plass til høstantrekk. Ta frem varme og gode strikkegensere og ullsokker. Ullsingleter er min favoritt for å holde seg varm gjennom sesongen.
  For høstdekorasjoner kan du pynte med gresskar, kjøpe en varm lampe til skrivebordet eller stable noen bøker på nattbordet ditt. Bytte ut putene og legge frem tykke ulltepper i sofaen pleier jeg å gjøre. En annen pen idé – Heng opp noen lyslenker som forberedelse til høytiden! Ungene liker spesielt godt lyslenker på rommene sine, det gir en koselig og lun stemning.
 • Lag din egen liste for høsten!
  Bruk dette innlegget som inspirasjon til å lage din egen liste for høsten, og sørg for å legge til noen av dine egne ideer til listen.

  Ønsker deg gode høstdager videre!